Hobbybutik | Artiklar | Innovation

Squishmallows – Var kan man köpa det? Vad är det?

Squishmallows har snabbt blivit en favorit bland både barn och vuxna över hela världen. Dessa gosiga och mjuka leksaker är inte bara vanliga kramdjur, utan de har skapat en sällskapskultur som överskrider det traditionella leksakskonceptet. Med sina bedårande designs, olika storlekar och karaktärer, har Squishmallows blivit en samlarobjekt och en trogen följeslagare för många. Men vad är en Squishmallow egentligen, och var kan man hitta dessa eftertraktade plyschvänner? I den här artikeln utforskar vi Squishmallows värld och ger dig all information du behöver för att kunna ge dig ut på egen hand för att leta efter dessa åtråvärda mjukisar.

Vad är Squishmallows

Squishmallows är en serie mjuka och kramvänliga plyschleksaker som skapades av det amerikanska företaget Kellytoy 2017. De utmärker sig genom sin unika och mycket squishy konsistens, tack vare att de är fyllda med supermjukt skummaterial. Deras design är simpel men ändå otroligt tilltalande, med en rundad form som gör dem perfekta att krama. En av de största attraktionerna med Squishmallows är deras olika personligheter och historier. Varje Squishmallow har sitt eget namn och en bakgrundshistoria som ofta inspirerar till lek och fantasi.

Sortimentet av Squishmallows

Squishmallow-familjen har över 1000 olika karaktärer som ingår i dess växande samling. Dessa karaktärer kommer i ett brett utbud av färger och stilar, och representerar allt från djur och havsvarelser till mytiska varelser och matvaror. De kommer även i en mängd olika storlekar, från små nyckelringsvänliga versioner till stora Squishmallows som är perfekta för att användas som kuddar. Dessutom släpper företaget regelbundet säsongsspecifika och temabaserade kollektioner som blir hett eftertraktade under årets olika högtider.

Var kan man köpa Squishmallows

Att hitta Squishmallows kan vara en del av nöjet, eftersom de säljs på en mängd olika platser, från stora leksaksaffärer till små boutiquebutiker. De mest uppenbara ställena att börja leta på inkluderar välkända butikskedjor som leksaksaffärer och stora varuhus. Dock är det inte ovanligt att hitta Squishmallows även på apotek och i många fall online. Webbutiker och marknadsplatser som Amazon och eBay har ofta ett stort utbud av Squishmallows, där både nya och äldre modeller kan finnas tillgängliga.

Squishmallows i andra länder

Medan Squishmallows ursprungligen kommer från USA har deras popularitet spridit sig globalt. De är nu tillgängliga i många länder, inklusive Sverige. I Sverige kan Squishmallows hittas i leksaksbutiker, online-butiker och ibland i specialaffärer som säljer amerikanska varor. Importbutiker är också ett bra ställe att leta eftersom de kan ha unika och svåråtkomliga karaktärer som inte säljs lokalt.

Samlandet och samhörigheten

Utöver att vara bedårande leksaker, har Squishmallows blivit en del av en större gemenskap där människor av alla åldrar delar sin kärlek till dessa mjuka varelser. Många samlare värdesätter inte bara själva plyschleksaken, utan också jakten på sällsynta och exklusiva Squishmallows, vilket har skapat en känsla av samhörighet och gemenskap på sociala medier och i olika samlargrupper.

Sammanfattningsvis är Squishmallows mycket mer än bara en leksakstrend. Det är en samlarkultur som uppmuntrar kreativitet, samhörighet och lek. Oavsett om man är på jakt efter den senaste kollektionen, vill finna den unika Squishmallow som blir ens nya kuddkompis, eller helt enkelt vill njuta av deras söta design och mjukhet, finns det något för alla i Squishmallows värld. Så börja din egen sökning idag och se vilken Squishmallow som står redo att bli en del av din samling eller ditt hjärta.